In ce industrii se poate folosi o platforma B2B?

b2b

O platformă B2B poate fi folosită cu succes de orice importator, distribuitor sau producator. Ea poate fi folosita si de companii care vand catre clientul final persoane juridice pe baza unui contract sau al unei intelegeri de pret prealabile.

Câteva exemple de industrii care pot utiliza un portal B2B sunt: FMCG, IT, Panificatie, Pharma, Materiale de construcție, Cosmetice, Consumabile medicale, Piese auto, Birotica – papetărie, HORECA, Materiale pentru instalatii electrice si sanitare, etc.

De asemenea, clienții B2B se așteaptă la o experiență de cumpărături și servicii care să fie convenabilă, atotcuprinzătoare și disponibilă oricând – ceea ce duce la schimbări fundamentale în multe modele tradiționale de afaceri. Deci nu este surprinzător faptul că un portal B2B devine platforma principală pentru gestionarea relațiilor cu clienții, care si ei devin din ce in ce mai digitali. Acest mod de vanzare este deja bine stabilit în sectorul B2C, unde sunt utilizate pe scară largă in toate domeniile. Multe companii B2B încă nu au această orientare către client.

Companiile B2B se confruntă astăzi cu o serie întreagă de provocări:

Modelele de afaceri se schimbă semnificativ datorită digitalizării și dezvoltarii noilor tehnologi.

Pe măsură ce produsele devin din ce în ce mai asemanatoare, concurența devine tot mai acerbă.

Cumpărătorii B2B au acum așteptări B2C în ceea ce privește serviciile, eficiența și experiența clienților – inclusiv post-vânzare.

Ca urmare, rolul personalului de vânzări se schimbă; acum sunt consultanți pentru clienți si misiunea lor este să furnizeze soluții personalizate. Vânzătorii platformei trebuie să răspundă cerințelor solicitante ale clienților, adunând, de asemenea, date pentru crearea de noi servicii digitale și modele de afaceri personalizate. Folosind această tehnologie, vânzătorii pot consolida loialitatea mărcii și pot genera noi oportunități de vânzare și creare de valori.