De ce magazin online?

In anii 2000, datorita internetului, si Romania descoperea avantajele unui nou canal de promovare. A avea un site cu ajutorul caruia sa fii gasit 24/7 pentru ca un potential client sa afle cateva informatii despre afacerea ta si sa-ti trimita o cerere de oferta a devenit rapid un standard in lumea afacerilor.

Ulterior, dezvoltarea tehnologiilor si obisnuinta clientilor cu acest nou mediu de informare a permis evolutia unui simplu site de prezentare catre un nou punct de vanzare. Un punct de vanzare disponibil permanent, la indemana oricarui client conectat la internet, initial printr-un desktop, apoi printr-un laptop…si astazi, in drumul catre casa  sau in parc, prin intermediul unui smartphone.

De aceea, pana in 2019, vanzarile online din Romania au crescut cu 20-30% de la an la an. S-a inceput cu produsele IT si carti. Dupa aceea, serviciile turistice, moda si comenzile de mancare au cunoscut o crestere fantastica de vanzari, datorita dezvoltarii magazinelor online dedicate.

Anul 2020 a adus o explozie a acestui canal de vanzare. Obisnuirea clientilor cu acest mod de cumparaturi, maturizarea conditionarilor legale si securizarea tranzactiilor online au creat cel mai bun mediu de supravietuire a oricarui tip de comerciant in conditiile distantarii sociale cerute de situatia pandemica.

Astazi, foarte multe domenii de afaceri s-au adaptat si au reusit nu doar sa-si pastreze angajatii si cifra de afaceri, dar chiar si sa creasca puternic, datorita acestui canal important de vanzari. Iar acum, ai la dispozitie o platforma profesionista cu ajutorul careia sa creezi rapid, doar prin clickuri de mouse, un magazin online perfect.

Lumea offline nu va disparea niciodata. Asa cum nu au disparut nici radio-ul si cinema-ul. Dar ce ne-am face astazi fara televiziune sau, mai nou, fara Netflix si HBO? La fel, tot mai multi comercianti de produse si servicii descopera ca intrarea in mediul online inseamna deja o dublare rapida a cifrei de afaceri.