Intrebari Frecvente

Optime este o platforma eCommerce flexibila si performanta, folosita de peste 350 magazine online. Optime e construit pe fundatia solida a WordPress, cea mai populara platforma open-source pentru eCommerce din lume. Gazduirea magazinului online o asiguram pe o infrastructura cloud, sigura si stabila, creata pe Amazon Web Services. Ne mandrim ca suntem solutia de eCommerce recomandata oficial de Banca Transilvania si Orange.

Arhitectura modulara si flexibilitatea fara precedent care caracterizeaza Optime, inseamna pentru afacerile dezvoltate pe aceasta platforma ca nu mai sunt constranse de tehnologie si se pot dezvolta rapid, atat la nivel national, cat si international. De asemenea, asiguram suport tehnic, gazduire si mentenanta pentru orice abonament, ceea ce inseamna ca ai o echipa dedicata pe proiectul tau care te scapa de grijile legate de solutia tehnica.

In pachetul de realizare a magazinului online sunt incluse crearea & implementarea design-ului, configurarea tehnica si lansarea live a magazinului online. Configurarea tehnica cuprinde setarea domeniului propriu, a hosting-ului, instalarea modulelor incluse in pachet, realizarea setarilor standard si inserarea continutului in paginile magazinului.

Daca optezi pentru un design predefinit din Optime  in pachetul de realizare a magazinului este inclusa personalizarea designului cu elemente grafice specifice business-ului tau. Daca alegi varianta de design custom, pe proiectul tau va fi alocat un designer grafic dedicat care iti va realiza un design de la 0, care sa se muleze perfect pe business-ul si nevoile tale.

In abonamentul Optime sunt incluse: hosting, certificat SSL, mentenanta si asigurarea securitatii, suport si asistenta, update-uri cu noi functionalitati dezvoltate de Optime si acces la toate functionalitatile platformei incluse in pachetul selectat. De asemenea, la orice tip de abonament, ai un specialist tehnic dedicat pe proiect care te va ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru business-ul tau online. Abonamentul se poate achita lunar sau anual si incepe sa fie facturat la 30 zile dupa semnarea contractului pentru realizarea magazinului online.

Mentenanta unui magazin online presupune actiuni si operatiuni tehnice menite sa asigure functionalitatile, securitatea si viteza, astfel incat magazinul sa functioneze normal, fara impedimente tehnice, in conditii de maxima siguranta. Scopul final este acela de a oferi stabilitate tehnica, astfel incat proprietarul magazinului sa isi poata canaliza atentia spre business si dezvoltarea acestuia.

  • Update-uri functionalitati – Dezvoltarea continua a platformei
  • Update patch-uri de securitate – Update-uri oficiale lansate de Magento
  • Actualizari tehnice conform modificarilor legislative – ex: modificare cota TVA
  • Notificari automate si interventii rapide in cazul problemelor ce implica securitatea magazinului
  • Monitorizare viteza de incarcare

Design-ul custom inseamna un design unic, creat de la 0, gandit in detaliu de designerii nostri grafici. Tu ne spui ce iti place, iar noi vom veni cu o propunere adaptata la cerintele si nevoile business-ului tau. Dupa ce primesti propunerea, poti sa revii cu feedback pentru ajustari, iar noi vom adapta design-ul in functie de acesta. In momentul in care esti multumit/a de cum arata magazinul tau online, vom incepe implementarea si configurarea tehnica a magazinului. Poti alege sa optezi pentru un design custom la orice abonament Optime.

Daca optezi pentru un design deja creat din Optime, beneficiezi de un pachet de personalizare a acestuia care include:

  • Adaugarea logo-ului companiei tale
  • Crearea si modificarea bannerelor de pe site cu unele specifice companiei tale
  • Adaptarea paletei de culori in functie de identitatea vizuala a brandului tau
  • Modificarea iconitelor specifice sau a logo-urilor furnizorilor

Da. Optime este dezvoltat pe WordPress, cea mai populara platforma de eCommerce la nivel global, folosita de peste 250.000 de comercianti din intreaga lume si de cei mai mari jucatori pe piata de eCommerce la nivel global (ex: Coca-Cola, Nike, Ford, Nestle, Hermes etc.). Platforma WordPress vine cu foarte multe avantaje precum: securitate sporita, cel mai mare marketplace de module si aplicatii de eCommerce, flexibilitate, scalabilitate si posibilitate de migrare usoara.

Optime aduce clientilor o solutie eCommerce ultra-performanta construita pe WordPress, intr-un format SaaS, fara costurile foarte ridicate asociate unei solutii precum WordPress. Astfel, beneficiezi de beneficiile tehnologiei, fara sa ai pe cap toate problemele tehnice asociate cu realizarea si intretinerea unui magazin online. Cu Optime ai o echipa tehnica dedicata pe proiectul tau care iti ofera suport si mentenanta.

Durata de realizare a magazinului depinde foarte mult de cat de implicat/a esti. Noi putem crea magazinul online de la 0, in cateva zile, prin urmare intr-o saptamana ai putea avea un shop gata sa preia primele comenzi. Durata poate varia insa, in functie de cat de repede primim de la tine informatiile necesare pentru popularea magazinului si pentru crearea sau personalizarea design-ului. Totodata, reviziile la design sau dezvoltarea unor functionalitati custom pot prelungi durata pana la lansare.

Desigur. Cu Optime este usor sa editezi continutul existent sau sa creezi noi pagini. De asemenea, ai o serie de optiuni pentru modificarea design-ului si a layout-ului magazinului tau online.

Da, oferim suport la migrarea unui magazin – exista 70 de platforme disponibile pentru migrare spre WordPress. Daca folosesti una dintre aceste platforme, vom migra usor produsele, comenzile, clientii, arborele de categorii, url-urile, meta-descrierile, etc. Daca utilizezi o platforma custom si doresti sa migrezi la Optime, te rugam sa ne scrii la adresa [email protected] sa evaluam ce implica procesul de migrare.

Load More